Vad är ekologisk hudvård?

Hudvårdsmärke efter hudvårdsmärke börjar marknadsföra sig som ekologiska och naturliga – alltså bra för både dig och naturen. Vad det egentligen innebär att något är ekologiskt är det dock inte många som vet. Gröna, hälsoingivande växter pryder de flesta ekologiska hudvårdsburkar som finns ute i butikshyllorna och signalerar att det här är något bra för både dig och din hud. Innehållet behöver dock endast bestå av en procent ekologiska ingredienser för att få benämnas som ekologisk.

Den ekologiska revolutionen

Under de senaste åren har ekologiska råvaror fått ett rejält uppsving, inte minst i kosmetikvärlden. Medvetenheten om att det finns naturliga råvaror i produkterna samtidigt som det syntetiska i princip är obefintligt har gjort att många butiker såväl online som ute på stan har specialiserat sig på ekologiska hudvårdsprodukter. Ekologisk hudvård är baserad på ekologiska ingredienser från växtriket, inte på syntetiska råvaror. Märkningar från oberoende organisationer som Ecocert, Soil Association och Natrue bekräftar att produkten ifråga är ekologisk, då den har granskats noggrant. Vill man vara säker på att produkten är ekologisk ska man alltså titta efter denna typ av märkningar, säger Lisbeth Arvidsson, vd på A la eco, till Hälsa.se.

Att handla hudvårdsprodukter

Är du ute efter ett stort utbud av ekologiska hudvårdsprodukter till ett bra pris rekommenderas det att leta på nätet. Där finner du flertalet webbshopar som riktar in sig på just ekologisk skönhetsvård. Nonique.se är ett exempel på en svensk webbshop som har en ekologisk inriktning.

En familj kan ha helt olika behov när det kommer till hudvårdsprodukter och därför kan det bli lite av ett projekt att införskaffa alla olika krämer och produkter som kan behövas. Internet är därför återigen den perfekta platsen att handla på då du ofta hittar allt du behöver på ett och samma ställe tack vare att butiker på nätet har möjlighet att erbjuda ett bredare utbud.