Golf – Bra för hälsan

Golf är en sport som många människor tyvärr skyr eftersom de starkt förknippar den med snobbiga tävlingar och en strikt klädkod. Precis samma sorts människor blir nästan alltid glatt överraskade om de väl lyckats gräva ner stridsyxan och själva provat på spelet.

Golf

Golf är nämligen en fantastiskt rolig och avkopplande sysselsättning, även om det såklart finns dagar då allting går åt pipsvängen rent spelmässigt, och en påtaglig irritation uppenbarar sig. Golf är även bra för hälsan eftersom du kommer ut i friska luften och får röra dig mellan slag och hål, så länge du inte valt att ta dig runt på banan med en golfbil, som enligt oss bör undvikas.

När du ska till att börja spela golf så behövs en del förberedelser innan du är hela vägen i mål. Du måste fixa det gröna kortet, som är ett sorts körkort för att du ska få lov att spela på officiella banor. Vissa golfbanor erbjuder dock vissa, ofta kortare banor, där du kan få testa på spelet även utan det gröna kortet. Utrustning är en annan sak som är av högsta vikt för möjlighet till spel. Här finns det ingen anledningen att ljuga.

En vettig golfutrustning går på en bra slant, men inledningsvis kan du både låna och hyra grejer för att testa på om det är något för dig. När bestämt dig för att skaffa egen golfutrustning så ligger nästan alltid det största fokuset på golfklubbor och många glömmer därför lätt bort vad ett par väl utformande golfskor kan göra för stabiliteten och fästet ute på banan. Du hittar både klubbor och skor på lannasport.se som har järnkoll på detta ämne och som på ett professionellt sätt kan guida dig rätt.

En annan sak är att en dag på banan ger dig massvis utav den motion du behöver, utan att bli långtråkig på samma vis som till exempel en vanlig promenad kan upplevas. Se till att strunta i golfbilen utan promenera din golfrunda så får du bra motion. Är det dessutom strålande sol så kan detta vara vad din kropp behöver förutom att få spela golf. Det ingår mycket i en runda golf, frisk luft, motion och en härlig gemenskap med motspelarna.