Mirakel mineralen

Magnesium är en underskattad mineral som bland användare inte sällan kallas för mirakelmineralen, magnesium är en viktig mineral som hjälper kroppens funktioner att fungera optimalt.

Man pratar sällan om magnesium idag, men det gör inte mineralen mindre viktig. Tvärtom, idag har forskning visat att Magnesiumbrist kan ge rad negativa symtom som försämrar livskvalitén för oss. Dessutom har man kunnat påvisat mineralens oerhörda betydelse när det kommer till att minska risken för bland annat benskörhet och depression.

Kroppen, dess funktioner och kemiska processer är givetvis en hel vetenskap och inget som gemene man ska kunna eller kan, men det säger ändå något när forskning visat att magnesium är inblandat i flera hundra av kroppens enzymsystem. Sådan forskning gör det lättare för oss att förstå i vilken utsträckning mineralen faktiskt fungerar i kroppen.

Magnesium må vara en mirakel mineral, men det största ansvaret över vårt hälsotillstånd vilar ändock på oss själva. Genom att leva ett rörligt och hälsomedvetet liv i kombination med ett rekommenderat intag av magnesium så kan du optimera dina chanser till ett långt och hälsosamt liv, och vem vill inte det!

Om du har problem med att hitta balans i livet så kan din vårdcentral hjälpa och guida dig så du får den hjälp du behöver, var rädd om din psykiska och fysiska hälsa eftersom att dem två sällan fungerar särskilt bra utan att vara i harmoni och balans med varandra.

Vill du veta mer om vitaminer och mineraler och vilka funktioner dem har i kroppen så kan du läsa allt om det och lite till den matnyttiga och inspirerande boken Vitaminer & mineraler : Handbok som du hittar till ett riktigt bra pris hos Bokus.se