Hitta din hudvårdsrutin

hudvård

Att ta hand om huden är viktigt av flera skäl. Det är en investering i att hålla den stark, frisk och vacker under längre tid. Med målinriktad hudvård kan du bromsa den naturliga åldrandeprocessen och bibehålla hudens elasticitet i större utsträckning. Dessutom är huden vårt största organ. Det vi applicerar på huden tas som regel upp av blod och andra kroppsvätskor och transporteras ut i kroppen.

Hudvård efter hudtyp

Hur du utformar din hudvårdsrutin bestäms till en stor del av din hudtyp. Våra hudtyper brukar delas upp i torr hy, känslig hy, fet hy, mogen hy, blandhy och normal hy. Det hörs ganska väl på respektive namn vad just den hudtypen behöver, så som fukt, skonsamma produkter, balanserande produkter eller revitaliserande produkter. Om du är osäker på vilken hudtyp du har kan du boka in en konsultation hos någon lokal salong.

Morgon och kväll

Din dagliga hudvård bör inkludera två tillfällen, på morgonen och på kvällen. Du börjar med att rengöra huden. På morgonen räcker det med en lättare rengöring, medan den är mer omfattande på kvällen. Därefter lägger du på serum och kräm anpassade efter hudtyp samt specialprodukter för läppar och ögonområdet. Vissa dagar kan du komplettera med exfoliering och en djupgående mask.