Rengöring av ansiktet

En grundlig men samtidigt skonsam ansiktsrengöring är det första och samtidigt det viktigaste steget i din hudvårdsrutin. Det kan kännas naturligt och skönt att rengöra huden på kvällen men det är även viktigt att göra det till en rutin att rengöra ansiktet på morgonen. På kvällen vill vi kanske kanske tvätta av eventuellt smink. Under dagen fastnar smuts, fetter och även bakterier på vår hud vilka är viktiga att få bort.

Rengöring på morgonen

Under natten gör sig huden naturligt av med slaggprodukter och dessa lägger sig som ett lager på huden. Om du hoppar över ansiktsrengöring med ansiktsvatten på morgonen byggs det på med smuts under dagen. Porer täpps till vilket är något som vi vill undvika. Huden i ansiktet är känsligare än på andra delar av kroppen och att tvätta ansiktet två gånger om dagen med professionella hudvårdsprodukter från exempelvis babyface.se är tillräckligt.

Viktigt att tänka på när du rengör din hud

Använd ljummet vatten för en skonsam men effektiv rengöring. Att rengöra ansiktet när du står i duschen är av denna anledningen en dålig idé. Klappa bort fukten efter rengöringen och kom ihåg att aldrig gnugga med handduken när du torkar ansiktet. Det finns flera utmärkt professionella produkter för kvinnor och män som du kan använda för att rengöra din hud. Glöm inte att återfukta ditt ansikte efter rengöringen.