Få ut mest av ditt bastubad

Även om du inte har bastu hemma så kan det finnas tillgång till bastu på lite olika ställen. Är du på en simhall så finns det oftast tillgång till bastu där. Har du lyxen att ha byggt en egen bastu hemma så kan du när helst lusten falla på ta dig ett hälsosamt bastubad. Studier har visat att värmen som ges i en bastu är bra frö hjärtat och ditt blodtryck.

Försök att få regelbundna bastubad då det bevisligen är bra för dig. Se till så du försöker få ut det mesta av av ditt bastubad. Om du inte har bastutextilier sedan tidigare så kan det vara en anledning att skaffa dig sådant. En bastukilt kan ge dig en helt ny upplevelse av ditt bastubadande. Man kanske inte vill sitta i en allmän bastu spritt språngande naken utan vill skyla sig med något men ändå tycka det är bekvämt.

Om du har tillgång till egen bastu så kan du köpa de textilier som kan behövas i en bastu i from av kuddar. Det kan väven vara bra att skaffa extra badlakan och handdukar som finns i anslutning till din bastu. Det kan också vara trevligt om du har gäster som också ska ta sig en bastu att få en helt egen basturock och tofflor när man går till bastun. Efter en härlig stund i bastun så kan det vara trevligt att få sitta och eftersvettas innan man tar sig en svalkande dusch.