Bygg en bastu för hälsosamma och njutbara stunder

Att sätta sig i en varm bastu kan vara något av det skönaste som finns. Känslan av att komma in i värmen efter ett kallt dopp, eller när du varit ute i kylan är nästan obeskrivlig. Det är därför inte konstigt att bastubadande är så populärt och omtyckt idag.

Vad många inte vet är att det även kan vara väldigt hälsosamt att sitta i en bastu. Värmen får dig att börja svettas, samtidigt som både ditt hjärta och din andning blir snabbare. Det är en liknande effekt som den du får när du tränar. Att bada i bastu kan därför leda till en bättre hälsa, bland annat i form av lägre blodtryck och minskad risk för stroke.

Bygg en bastu till ditt hem

Gör dig själv, din kropp och ditt välmående en tjänst och basta ofta. Det enklaste sättet att göra det på är helt enkelt att bygga en bastu hemma, så att du slipper åka någonstans. Då har du alltid bastun nära till hands, så att du kan avnjuta ett bastubad i lugn och ro.

Har du inte plats i ditt hus kan du bygga en bastustuga och sätta på tomten. Kolla här för att se olika varianter och hitta den lösning som passar just dig bäst.