HLR och Första Hjälpen räddar liv

Många av oss kommer gå igenom livet utan att vara i närheten utav att behöva rädda livet på någon annan rent fysiskt. Men så är det några som alltid verkar vara på rätt plats på rätt tillfälle.

Att kunna utföra Första Hjälpen eller att kunna utföra HLR är att ta ansvar för sin omgivning och liven som finns i den. Man måste kunna rädda en person om denna sitter i knipa. I denna texten kommer vi därför dela med oss utav vikten av att kunna Första Hjälpen och HLR! Allt för att du och din omgivning skall kunna gå säkra.

Första hjälpen

Tack och lov är det fler som utför första hjälpen än vad det är som inte utför den. Att kunna utföra Första Hjälpen är att ta hand om det som händer där och då, men också att förhindra att ett ännu värre förlopp skenar iväg. Första hjälpen innebär allt från att stoppa en blödning, lugna ner en person som är i chock, lägga någon i stabilt sidoläge. För att ha allt du kan tänkas behöva kan det vara bra att ha en Första Hjälpen. Detta gör att du har vara säker på att du har allt samlat på ett och samma ställe om olyckan är framme.

HLR – en fråga om liv eller död

Vi kan inte nog förklara vikten av att kunna utföra HLR. I skolan får våra barn numera bra lektioner i detta och vi kan ofta lita på att de får en bästa undervisningen där, som sedan bör reflekteras och upprepas hemma. Vi som vuxna kan många gånger få gå en HLR-kurs med jobbet eller liknande, med hjälp från företag som HLR Hjälpen.  Det är viktigt att gå en sådan här kurs eftersom du lär dig att jobba under stress och press! Håll minnet friskt genom att påminna dig själv med filmer från Youtube eller liknande.