Hitta din idealvikt

I dessa tider så kan det vara mycket snack om att gå ner i vikt. För en del så kan det mesta fokusera kring detta och kan bli en stressfaktor som ibland kan bli oerhör jobbig. Det gäller framförallt att hitta sin idealvikt, där man varken väger för mycket eller för lite. 

Det kan vara så att man under flera år har kämpat med att gå ner i vikt och börjar ledsna på alla dieter som man provat. Det man får räkna med är att kroppen förändras med åren och den vikt man hade som 20-åring kanske inte alls är den som man  har när man klivit över 50. Det gäller att man hittar sin idealvikt som man trivs med oavsett om det är några kilon för mycket eller för livet. Se till att regelbundet motionera och äta varierat så kan det komma sig att du minskar i vikt.

Få koll på hur det ser ut genom att köpa dig en våg som du kan lita på. Förutom vågen så gäller det även att hålla koll på sitt BMI. Mät din midja och håll koll om du minskat i omfång. Framförallt så ska du känna efter hur du mår. Ditt välbefinnande beror inte på vilken vikt du har utan det sitter mycket i huvudet. Självklart så är det positivt att gå ner i vikt och gläds åt de kilon som försvinner. Men framförallt så gäller det att man är glad och frisk. Försök hitta glädjen i din träning och arbeta för att äta mer hälsosamt.