Träning för äldre

Det är viktigt att vi tränar och tar hand om våra kroppar, en stark kropp kan röra sig på ett funktionellt sätt vilka förenklar för oss att leva ett långt och aktivt liv. Det är aldrig för sent att börja träna, all träning oavsett tidigare erfarenheter är mycket bättre än ingen träning alls. 

När vi blir äldre är det lätt att tycka att kroppen försvagas i en ganska rask takt men för att undvika att tappa så mycket muskelmassa och muskelfibrer är det viktigt att vi lever hälsosamt och tränar regelbundet. Musklerna hjälper oss att fungera på ett smidigt och skonsamt sätt, och de explosiva muskelfibrerna gör så att vi exempelvis kan promenera i rask takt.

Det fina med människan är bland annat att vi blir bra på det vi tränar, oavsett ålder så ger övning färdighet. Och det är det som gör träning så roligt, att vi hela tiden blir bättre och uppnår nya härliga resultat. Hälsan är allt vi har och det är skäl nog att börja träna nu oavsett tidigare erfarenheter.

I Sverige finns det flera gymkedjor som erbjuder senior träning i grupp eller tillsammans med en personlig tränare till rabatterade priser, gör som så många fler och öka din livskvalité genom att börja träna redan idag. Gemensamma gruppträningspass är också ett utmärkt tillfälle att passa på att träffa andra träningssugna seniorer.