Tänk på vad du stoppar i dig

Idag har vi ett överflöd av livsmedel och godis i affären. Det är lätt hänt att olika produkter slinker ner i korgen utan att du ens hinner reflektera över vad dessa produkter innehåller.

Generellt sett så har vi en stark reglering av livsmedel och som konsument behöver du inte vara orolig för att få i dig farliga livsmedel. Men det finns några enkla val du kan göra för att ge din kropp bra näringsrik och hälsosam energi.

Ät regelbundet så minskar du ditt sötsug

Idag så blir all fler människor överviktiga. Detta beror på många olika saker, vi rör oss mindre och vi har konstant tillgång till mat. Om du har svårt att hålla vikten kan det bero på att du småäter under dagen. Du kanske inte ens tänker på allt du stoppar i dig mellan måltiderna.

Det är inte fel att ta ett litet mellanmål under dagen men då bör du se till att mellanmålet har ett bra näringsinnehåll. Prova att ersätta fikat med lite yoghurt som du blandar med torkade frukter och bär. Det bästa med torkade frukter och bär är att du kan köpa hem ett litet lager eftersom de håller länge. Dessutom så behåller bär och frukter all näring även om de är torkade.