Ta hand om din kropp på bästa sätt

Det finns flera sätt du kan ta väl hand om din kropp på. Efter en lång dag på jobbet är det exempelvis skönt att ta en avkopplande dusch eller ett skönt bad och låta stressen rinna av dig. Uppkrupen i soffan med en kopp avslappnande te så är du snart redo för din skönhetssömn.

Vad behöver kroppen?

Det är naturligt att ha perioder i livet när hår och hud mår sämre. Stress och för lite sömn påverkar oss negativt liksom vad vi stoppar i oss. Att äta näringsrik och varierad kost samt dricka mycket vatten ger din kropp bättre förutsättningar att reparera cellerna. Kosttillskott kan också hjälpa till att stärka kroppen.

Rengöring och återfuktning

Att rengöra huden är viktigt. Tvätta bort smink varje kväll så att hyn i ansiktet får andas ordentligt under natten. Det är då vår hud förnyas och tilltäppta porer försvårar detta. Då och då kan du göra en peeling så att du blir av med de döda hudcellerna som ligger på hudytan. Det finns bra exfoliering för både ansikte och kropp. Smörj också in dig regelbundet med återfuktande kräm beroende på din hudtyp.