Om du börjar bli tunnhårig – skaffa hjälp

Akupressur är en traditionell kinesisk behandlingsmetod som bland annat kan hjälpa mot trötthet, menssmärtor, huvudvärk och stress. Metoden består kortfattat av att trycka på olika akupressurpunkter på kroppen för att balansera Qi, som står för livskraft. Det påminner mycket om akupunktur, där en akupunktör sätter tunna nålar på kroppens olika punkter istället för att trycka med fingrarna.

Akupressur mot håravfall

Visste du att det även går att använda akupressur mot håravfall? Med hjälp av små nålar kan blodcirkulationen i hårbotten bli stimulerad och ge mer näring till hårsäckarna. Vad som gör akupressur till ett bra val för dig som har tunt hår är att det är helt naturligt. Det innebär att du inte får i dig några kemikalier eller skadliga ämnen som kan påverka kroppen negativt. Dessutom är det väldigt smidigt eftersom du kan göra behandlingen hemma. Läs mer här om du vill veta hur akupressur mot håravfall fungerar.

Bra för många saker

Akupressur är inte bara bra för håravfall och olika former av smärtlindring. Det kan också fungera för bland annat astma och allergiproblem, sömnlöshet och beroendeproblem. Akupressur är även bra för stress och nedstämdhet eftersom det får dig att slappna av i hela kroppen.