Frossa i vattenmelon

Vattenmelonen kan säkerligen klassas som en av världens populäraste frukter, denna svalkande, goda och mättande frukt är det perfekta komplementet till lata och varma sommar dagar! 

Nu är sommaren och värmen här och inte sällan ser man att SMHI varnar för höga temperaturer och när värmen är som intensivast är det viktigt att vi adderar vätska till kroppen kontinuerligt för att undvika att vi drabbas av uttorkning. Och även om det är bra att vi dricker extra mycket vatten så är det faktiskt viktigt att inte dricka för mycket så att man inte riskerar att koncentrera saltbalanserna i blodet eftersom att man då riskerar att förlora mer vatten än salter. Många gånger klär vi av oss för att det är så varmt men faktum är att man då också förlorar vätska, experter menar att man ska ha ljusa och luftiga kläder eftersom att man då håller kroppen sval och därmed också behåller vätskan.

Barn är extra känsliga för vätskebrist och behöver mer vatten per kilo jämfört med en vuxen, och ni som har barn vet att det kan vara svårt att få de att dricka om de inte tycker att de är törstiga och då är vattenmelonen det perfekta substitutet eftersom att det är en populär frukt bland barn, vattenmelonen består till 90% av vatten vilket gör att den ger oss väldigt bra med vätska. Vattenmelonen är en riktig hälsobomb och innehåller förutom vatten en hel del nyttiga vitaminer som A, B6 och massor av C-vitaminer med mera, det finns alltså många skäl till att äta vattenmelon, men det främsta är ju kanske att den är så ofantligt god och håller både dig och dina barn vätskade under sommaren!