Börja träna hemma

Träning är något som kan anpassas till många olika platser. Vill man träna oftare men har långt till gymmet eller något annat som förhindrar regelbundna besök kan man alltid se till att träna mer hemma.

Att sätta upp ett hemmagym har olika betydelser för olika personer. Allt beror på vilken typ av träning man vill kunna ha tillgång till. En del kanske nöjer sig med en uppsättning hantlar eller ett löpband medan andra vill ha något mer mångsidigt.

Först och främst behöver man ju ett utrymme hemma att träna i. Har man tur kanske man kan ägna ett helt rum endast åt detta, men de flesta har nog inte den lyxen. Vad man då behöver tänka på är hur mycket utrymme man kan få, om det räcker att bara flytta lite möbler varje gång man vill träna eller om det behöves mer arbete än så. Igen så varierar detta behov med den typ av träning det handlar om.

Ett tips är att hålla sig till utrustning som är lätt att ta fram och ställa tillbaka och att se över hur man kan förvara dem på ett bra sätt när man inte tränar. Något som ett löpband kan ofta fällas ihop och skjutas in under sängen eller soffan. Något som en uppsättning hantlar kan läggas undan i en garderob. Alternativ kan man köpa ett snyggt ställ till dem om helt enkelt låta dem stå framme hela tiden.

En annan sak man bör tänka på när man tränar hemma är att man bör göra detta i ett välventilerat utrymme. Om man mer eller mindre kommer behöva öppna ett fönster för att få tillräckligt med ventilation går nog hemmagymmet inte att användas året runt. Det finns dock alltid metoder för att förbättra ventilationen.

Slutligen är det värt att påpeka om man planerar att använda sig av vikter av något slag bör man se till att införskaffa ett gymgolv för att skydda golvet inunder.