Kunskap räddar liv!

heart

Att utbilda sig inom hälsa är bland det bästa man kan göra för sig själv. Ett hälsosamt liv, med rätt kost och tillräckligt med motion och träning, ger dig goda möjligheter att undvika sjukhussängen och mindre önskvärda problem.

Det finns flera sätt att gå till väga. Det finns tusentals böcker, där kunniga friskvårdare berättar om kost och träning. Det finns också podcasts, där träning diskuteras. Med ökad kunskap kommer du att märka hur onyttigt många i din närhet lever. Genom att låta kunskapen du tagit in passera vidare, kan man faktiskt säga att du räddar liv.

För dig som känner att det krävs professionell hjälp, finns det hälsocoacher att kontakta. Till skillnad från en personlig tränare, som endast skapar ett träningsprogram, tar en hälsocoach in alla aspekter av din hälsa. Allt ifrån kost och träning till arbete och fritid. De hjälper dig inte bara att förändra ditt liv, utan ger dig också alla de verktyg du behöver för att upprätthålla din förbättrade hälsa.

En god fysik räddar dock inte liv när t. ex. en person nära dig drabbas av ett plötsligt hjärtstopp. Men på allmänna platser är det idag relativt vanligt med så kallade ”hjärtstartare”. Det är dock inte speciellt många av oss som faktiskt vet hur de fungerar. Att lära sig hjärt- och lungräddning kan, när olyckan är framme, vara det som räddar personens liv.