Karate

Motion är något som de flesta av oss vet att vi borde ägna mer tid åt men trots det så har många av oss stora problem med att hitta tid till det i vardagen, men genom att gå med i en sport som exempelvis Karate som kräver att du är på plats en angiven tid så kommer du garanterat att ta dig iväg och ge dig och din kropp den motion som den förtjänar och framförallt behöver.

Karate har länge riktat sig till både män och kvinnor i alla åldrar, Karate är i grunden en speciell stridsmetod med en månghundraårig historia som med tiden utvecklats till en av våra främsta självförsvars metoder. Karaten är populär bland såväl unga som gamla och kanske beror det på att Karaten passar alla, samtidigt som den lär oss att utveckla fysiska och psykiska färdigheter, så som andning, stryka, och självförsvar. Karaten används inte sällan som en stresshanterings åtgärd.

Gillar man Karate så är det en stimulerande sport att utvecklas inom eftersom att du genom bältes uppgradering alltid kan sträva efter att nå nya mål och nivåer, plus att det inom Karaten finns flera olika stilar som du kan fördjupa dig i.

Idag finns det Karateklubbar på flera orter i Sverige klubbarna är generellt väldigt måna om att bjuda in till öppet hus och andra event och jobbar ständigt sammansvetsat för att få flera att upptäcka denna allomfattande sport, är du nyfiken på Karate tar du bara kontakt med närmsta klubb så hjälper de dig att komma igång.

Lycka till!