Fördelar med att träna utomhus

Det finns tusen och åter tusen bevis på att motion utomhus gör oss gott på alla möjliga plan och det gör det verkligen intressant för oss att fördjupa oss i hur det egentligen påverkar oss och vilka fördelarna faktiskt är att planlägga sin motion utomhus.

Motion fungerar på ett förunderligt sätt och används inte sällan som en metod mot att stävja ångest och depression, vi mår bra av att träna och framförallt ute där vi kan inandas friskluft samtidigt som vi får i oss det livsviktiga D-vitaminet.

Fördelarna med utomhusträning är oändliga och gillar man att variera sin träning är det optimalt att vara utomhus. I naturen kan du sporta, springa, jogga, gå och promenera, simma, klättra, åka inlines/skidor eller varför inte cykla, ja alternativen är som du själv ser väldigt varierande och många. Utomhusträning är extremt bra för dig som lätt tröttnar på att träna samma saker eller för dig som inte vill vara bunden till ett gym, dessutom satsar fler och fler orter på att bygga utomhus gym vilket är perfekt för dig som vill kunna gymma ute i naturen.

Hälsan är i slutändan allt vi har och därför är det viktigare än någonsin att vi behandlar våra kroppar med kärlek och respekt, vi är ingenting utan vår hälsa. Naturen erbjuder dig gratis träning i varierande miljöer och terräng och gör det enkelt för dig att anpassa din träning efter den utmaning som du söker. Naturen är alltid tillgänglig och står alltid redo för att leverera det just du söker efter.