Må bra – Ät rätt

För att må så bra som möjligt i vardagen är det viktigt att äta energirikt och nyttigt och att hålla sig borta ifrån onyttigheter i så stor utsträckning som möjligt.

Kyckling och grönsaker

En tråkig trend som länge följt med oss är vårat osunda leverne när det kommer till vad vi väljer att stoppa i oss. Vi är överlag väldigt dåliga på att äta varierat och att äta nyttigt. Kanske är det till viss del stressen i dagens samhälle som gör att vi slänger i oss en burgare till lunch och beställer en pizza efter jobbet. Våra vanor är hur som helst icke hållbara och tittar vi på den utbredda fetman både hos vuxna och barn i västvärlden, får vi starka indikationer på att saker och ting står långt ifrån rätt till.

En bra start är att börja laga din egen mat från grunden med bra och nyttiga råvaror. Välj vanlig potatis istället för pommes, ät magrare kött som kyckling eller kalkon och integrera överlag mer sallad i dina portioner. Även utan jättelika portioner är det lättare att hålla sig mätt på något av mera substans och som inte bara är fyllt av skräpiga kalorier.

Med det menar vi inte att du aldrig får unna dig lite skräpmat. Alla får vi synda. Men det är skillnad på att göra det någon gång ibland som det från början var tänkt och att rutinmässigt konsumera något som sakta män säkert leder till en för tidigt död och försämrad levnadsstandard.

Ett bra komplement till dina vanliga måltider är olika sorters hälsokost. Kosttillskott är till exempel något man kan äta för att få i sig sådant man vet med sig att man vanligtvis får i sig för lite av, eller för att hjälpa till med att bli av med slaggprodukter i kroppen. Listan är lång på produkter som kan göra nytta beroende på personliga vanor och problem.