Ett friskare och mer naturligt hår

Det finns en hel del sätt som man själv kan bidra med för att ens hår ska bli betydligt friskare och mera naturligt än innan. I detta inlägg tipsar vi er om några av våra favoritmetoder för att nå närmare denna målsättning.

Hårvård

Bland det viktigaste för den som eftersträvar ett friskare och mer naturligt hår att använda sig av hårvårdsprodukter i denna anda. Ekologisk hårvård är vad du bör satsa på, något som är fritt ifrån sådant som gör att håret tar stor skada på daglig basis, vilket är vanligt förekommande i andra traditionella hårdvårdsprodukter, exempelvis många utav våra mest använda schampon och balsam. Var dock medveten om att det kan ta en viss tid för ditt hår att ställa om sig och du får de resultat du är ute efter, då det med stor sannolikhet för stunden är fullt av en rad ämnen som måste avlägsnas över tid.

Hårbotten

Hår och hårbotten hänger till en väldigt stor utsträckning ihop med varandra. Man kan genom detta på sätt och vis påstå att de går hand i hand och att du inte kan ha ett friskt och naturligt hår, om inte även din hårbotten mår bra på ett liknande vis. Det är med andra ord viktigt att man väljer hårprodukter som även är skonsam och vårdande för sin hårbotten, om man vill nå så bra resultat som möjligt när det kommer till sin hårkvalité.

Färgning

Många tror att ett naturligt hår betyder att du inte alls får färga det, men detta är felaktigt. Färgning av håret är inte skadligt om det sker med produkter som använder sig av naturliga färgsubstanser och som skonar håret ifrån bland annat oxidation. Man får dock vara beredd på att färgningen kanske inte håller i sig riktigt lika länge som en del andra mindre naturliga produkter, men det är en uppoffring väl värd att ta.